VELKOMMEN TIL VORES NYE PRÆST!

Peter Lynggaard Uth er navnet.

Torsdag d. 28. januar ordineres han i Aarhus Domkirke kl. 17:00 – alle er velkomne til at deltage!

Søndag d. 31. januar indsættes han i embedet her i Tamdrup-Nim-Underup-Føvling pastorat. Det sker i Føvling kirke ved gudstjenesten kl. 10:30 – alle er velkomne.

Og her er, hvad Peter selv skriver på vej ind i pastoratet:

Kære menighed.

Nu er der ikke så lang tid til, at vi skal mødes, og jeg glæder mig meget. Jeg er 35 år og har i december afsluttet Pastoralseminariet, som er det kursus på fire måneder, der foruden den teologiske universitetsuddannelse kræves for at blive præst. Embedet som sognepræst hos jer bliver således mit første. Som min alder antyder, har jeg taget mig tid til at gå et par omveje, inden jeg begyndte på Aarhus Universitet i 2009. Den mest usædvanlige er nok, at jeg udover at være teolog også er skov- og landskabsingeniør og har arbejdet som skovfoged. Kirke og kristendom har dog altid haft min interesse, og jeg har haft en præst ”i maven” siden gymnasietiden. En af årsagerne til, at jeg ikke tog den direkte vej mod præstegerningen, er måske, at jeg som barn ud af en familie med mange præster gerne ville prøve noget andet først. Under alle omstændigheder er jeg i dag glad for at have nogle forskellige erfaringer med mig, inden jeg nu skal være sognepræst.

Når jeg flytter til Nim bliver det ikke kun mig selv, der skal fylde den flotte nye præstebolig ud. Med mig har jeg min kone Malika, der er sygeplejerske, og vores tre børn, Albert på 8, Ludvig på 5 og Karla på 3 år. Vi kommer i forvejen fra en landsby, Klokkerholm i Vendsyssel, hvor vi også har boet, mens jeg har læst teologi.

Den stilling, som jeg nu indtræder i, er opfyldelsen af en drøm for mig. På landet spiller kirken en anden ganske særlig rolle. Ligesom naboskab og nærhed opleves anderledes uden for de større byer, er kirken også på en anden måde en del af det levede liv på landet. Evangeliet om, at Gud er kommet mennesker nær, kan derfor vække en særlig genklang på landet og i landsbyerne, hvor fællesskaber kan være nemmere at få øje på. I første omgang er jeg dog mest af alt nysgerrig efter at opleve både det kirkelige og det folkelige liv i Tamdrup, Nim, Underup og Føvling sogne, og jeg er meget taknemlig over at få lejlighed til netop det.