Velkommen til vores vikarpræst!

Da Dorte Isaksen er gået på studieorlov, får Kirsten Ditlevsen, som er vikar i Tamdrup i oktober, november og december, nu ordet:

kirsten-ditlevsen

Jeg har knap 30 års erfaring som præst i by og på land, hvoraf de 15 var i Sønderjylland ved Højst og Løgumkloster kirker. Jeg er opvokset på en gård i Fruering ved Skanderborg, hvor det var naturligt at deltage i alt forefaldende arbejde, som nu passede til ens alder.

Jeg fik min teologiske kandidateksamen fra Århus Universitet i 1986 og sideløbende med teologistudierne læste jeg kunsthistorie. Jeg sagde min faste sognepræstestilling op for 10 år siden for at flytte ”hjem til Østjylland” og har siden da været ”cykelvikar” i Århus Stift, fortrinsvis i Horsens provsti. Jeg bor i Saksild ved Odder. Nu glæder jeg mig til at lære Tamdrup sogn at kende og ser frem til et glædeligt gensyn med Nim, Underup og Føvling sogne.

Mit udgangspunkt er det grundtvigske, forstået på den måde, at det kristelige og det folkelige går hånd i hånd. For mig er søndagsgudstjenesten det centrale, hvorfra ugens øvrige aktiviteter udgår. Ud fra søndagens gudstjeneste, hvor dåb og nadver er centrum, lever og ånder vi. Så jeg er nok dét nogle ville kalde en ”gammeldags præst”, idet jeg lægger vægten på at bruge den fornødne tid til skrive en velgennemtænkt søndagsprædiken og vælge de rette salmer, så gudstjenesten fremstår som en helhed. I min forkyndelse bestræber jeg mig på at pege på forbindelsen mellem evangeliet og os i dag, ligesom det ligger mig meget på sinde at tale vedkommende til begravelser og bryllupper.

I mine ferier holder jeg af at rejse, dels på vandreture i Grækenland dels som rejseleder. De sidste 18 år har jeg arrangeret og været rejseleder på temarejser til Grækenland og Tyrkiet i Paulus’ fodspor, samt en tur til Tanzania og Israel. Jeg er lige kommet hjem fra en rejse til Armenien.
I støbeskeen er der en rejse til det sydlige England i foråret 2017 og en rejse til Armenien i efteråret 2017.

Jeg træffes på tlf.: 21 70 44 21 og e-mail: kidi@km.dk eller privat: kidi@outlook.dk

Kirsten Ditlevsen